بیماری اعتیاد
بخش اعتیاد به تشریح دلایلی اختصاص دارد که از لحاظ علمی ثابت می کند که اعتیاد به مواد نوعی بیماری محسوب می شود. مطالب این بخش توضیح می دهد که مصرف مواد مخدر چگونه باعث می شود تا جسم و روان فرد معتاد از حالت عادی و طبیعی خارج شود و اینکه پس از دچار شدن فرد به بیماری اعتیاد وی دیگربه تنهائی قدرت و توانائی کنترل یا قطع مصرف مواد را نخواهد داشت. گرچه اطلاعات ارائه شده در این بخش به اعتیاد به مواد مخدر مربوط می شود اما می تواند برای کسانی هم که از رفتارهای اعتیاد گونه در عذاب هستند مفید باشد چون طبیعت و الگوی پیشرفت و تشدید انواع بیماری اعتیاد شبیه یکدیگر است. ما امیدواریم با ارائه اطلاعات درباره جنبه های مختلف اعتیاد به شما برای شناخت و تشخیص اینکه آیا از بیماری اعتیاد رنج می برید یا نه و اینکه چگونه می توانید از بیماری اعتیاد بهبودی پیدا کنید کمک کنیم.
برای درک بهتر جنبه های گوناگون بیماری اعتیاد، بخش مربوط به اعتیاد به قسمت های زیر تقسیم شده است:
مقدمه بیماری اعتیاد
بخش بیماری اعتیاد به تشریح دلایلی اختصاص دارد که از لحاظ علمی ثابت می کند که اعتیاد به مواد مخدر نوعی بیماری محسوب می شود. مطالب این بخش توضیح می دهد که مصرف مواد مخدر چگونه باعث می شود تا جسم و روان فرد معتاد از حالت عادی و طبیعی خارج شود و اینکه پس از مبتلا شدن فرد به بیماری اعتیاد وی دیگر به تنهائی قدرت و توانائی کنترل یا قطع مصرف مواد مخدر و ترک اعتیاد را نخواهد داشت. گرچه اطلاعات ارائه شده در این بخش به اعتیاد به مواد مخدر مربوط می شود اما می تواند برای کسانی هم که از اعتیادهای رفتاری مانند اعتیاد به روابط جنسی، اعتیاد به قمار بازی، اعتیاد به خوردن و… رنج می برند مفید باشد چون طبیعت و الگوی پیشرفت و تشدید انواع مختلف بیماری اعتیاد شبیه به یکدیگر است. هدف ما ارائه اطلاعات درباره جنبه های مختلف اعتیاد، برای شناخت و تشخیص ابتلا به بیماری اعتیاد، و چگونگی بهبودی از این بیماری و ترک مصرف با استفاده از برنامه های 12 قدمی می باشد.
برای درک بهتر جنبه های گوناگون بیماری اعتیاد به مواد مخدر، این بخش به قسمت های زیر تقسیم شده است.
۲- اعتیاد چیست: ما معتادان به علت ناآگاهی از شرایط و وضعیت خود وانکار و خودفریبی درباره مشکلی که با آن دست به گیریبانیم یا داغی که به عنوان “معتاد” بر پیشانی ما خورده است، کسانی هستیم که در سکوت رنج می بریم و کسی از رنج ما آگاه نیست. وحشت و ناآگاهی، سبب شده است تا بسیاری از ما معتادان نتوانیم برای رهائی از وضعیتی که با موفقیت می توان آنرا بهبود بخشید درخواست كمك كنيم. اعتیاد یک مساله اخلاقی نیست اعتیاد چیست ؟ انواع اعتیاد تفاوت میان عادت و اعتیاد اعتیاد یک مساله اخلاقی نیست کسانی که معتاد می شوند افرادی سست عنصر و بی اراده یا از لحاظ اخلاقی فاسد نیستند. چنین برداشت نادرستی سبب می شود تا بسیاری از از ما معتادان نتوانیم درخواست كمك كنيم و از اين كه معتاديم احساس شرمساری کنیم، کاری که هیچ نتیجه مثبتی به همراه ندارد. معتادان به علت احساس شرمندگی، ترس، خشم و و عذابی که…
٣- علم اعتیاد: برخلاف باورهای قدیمی و بر مبنای اطلاعات و دانش کنونی در مورد مغز انسان، ثابت شده است که اعتیاد یک مشکل اخلاقی و یا ضعف اراده نیست؛ بلکه نوعی بیماری ذهنی است. در این قسمت خلاصه ای از این تحقیقات علمی در رابطه با اعتیاد به مواد مخدر آورده شده است تا با مطالعه آن از چگونگی تاثیرگذاری مواد بر سلامت جسم و روح معتادان آگاه شوید. دانش شناخت اعتیاد مواد مخدر و مغز انسان اعتیاد و سلامت انسان در این قسمت کتابچه ” دانش شناخت اعتیاد -مواد مخدر، مغز و رفتار” که در سال ٢٠٠٧ میلادی از سوی موسسه ملی تحقیقات مصرف مواد مخدر – بخشی از وزارت بهداشت و خدمات انسانی آمریکا – منتشر شده، به صورت خلاصه ارائه شده است. دانش شناخت اعتیاد چگونه علم انقلابی در شناخت ما از اعتیاد به وجود آورده است در طول بخش عمده ای از قرن گذشته، دانشمندان و پژوهشگرانی که درباره اعتیاد به مواد…
٤- بیماری روانی اعتیاد : در اين بخش به تشريح اجزای تشكيل دهنده بيماری روانی اعتيادی که به مصرف مواد مخدر مربوط می شود، و همچنین به بازگو كردن اين نكته می پردازیم كه چرا ما معتادان با وجود تحمل رنج های بیشماری که از پی آمدهای مصرف مواد مخدر ناشی می شود، همچنان به مصرف آن ادامه مي دهيم. ذهن ما آنچنان تغيير يافته و دگرگون شده است كه قدرت گزينش و كنترل را از دست داده ايم. با گسترش و پیشرفت اين بیماری اعتیاد روانی ، شيوه تفكر و انديشه ما ناهنجار و غير عادی می شود. اعتياد یک بیماری است چه كسي معتاد مزمن به شمار می آيد علائم روانی اعتیاد شيوه های بیرون آمدن از انکار اعتياد یک بیماری است براي پي بردن به اين نكته كه چرا اعتياد به عنوان یک نوع بيماري به شناخته شده است، ابتدا بايد معني واژه بيماري را به خوبي درك كنيم. بيماري عاملی است که سبب مي…
٥- بیماری جسمی اعتیاد: در قسمت پیش تاثیر مصرف مواد مخدر بر روی ذهن ما، به عنوان افراد معتاد به چنین موادی، بررسی شد. اما این قسمت به بررسی علائم جسمی اعتیاد اختصاص دارد. اطلاعات ارائه شده در این بخش کمک می کند تا متوجه شویم که چرا نمی توانیم به خواست و اراده خود و به تنهایی اعتیاد به مواد مخدر را ترک کرده و وارد مسیر بهبودی شویم. تحریک شدن مدار پاداش مغز مختل شدن پیام رسان های شیمیایی مغز بر اثر مصرف طولانی مدت مواد مخدر، درساختار و فعالیت مغز دو تغییر عمده رخ می دهد. این تغییرات عبارتند از: ١- تحریک شدن مدار پاداش مغز مصرف طولانی مدت مواد مخدر نحوه فعالیت و ساختار مغز را تغییر می دهد و پس از آن مغز برای فعالیت عادی خود به مواد مخدر وابسته می شود. در اين مرحله است كه می توان گفت بیماری اعتیاد در فرد توسعه پیدا کرده است ….
٦- علل و عوامل اعتیاد : اعتياد نيز همانند ديگر بيماری های مزمن دارای ويژگی هایی است كه این بيماری را از لحاظ پزشكی تعریف می كند. آشنایی با اين خصوصیات و شناخت علل و عوامل اعتیاد به ما کمک خواهد کرد که وضعیت خود را بهتر شناسایی کرده و درك کنیم که چرا اعتياد به عنوان یک بيماری مزمن شناخته شده است. عوامل موثر در بروز اعتیاد ويژگی های بیماری اعتياد عوامل موثر در بروز اعتیاد اعتياد يك بيماری پيچيده است كه تنها يك عامل خاص در بروز آن دخيل نمی باشد. مجموعه ای از عوامل در بروز بيماری اعتياد دخالت دارند كه از ميان آنها می توان به عوامل زير اشاره كرد: ژنتيك محیط اجتماعي جنسيت ضعف مهارت های اجتماعی يا سازگاری مسائل روانی / بيماری روانی آسيب روحی / تجاوز يا آزار روابط نابسامان خانوادگی قوميت فشار و زورگوئی دوستان علم پزشكی هنوز نتوانسته است یک روش بخصوص برای درمان بيماری اعتياد پيدا…
٧- علائم اعتیاد: بیماری اعتیاد خصوصیات، علائم و عوارض خاصی دارد. با دانستن و شناختن این علائم ما می توانیم بدانیم که آیا از بیماری اعتیاد رنج می بریم یا نه. عوارض اعتياد علائم اعتیاد عوارض اعتیاد عوارض کلی اعتیاد که تقریبا در میان بیشتر معتادان دیده می شوند عبارتند از: کم شدن یا زیاد شدن اشتها تغییر در عادات غذایی کاهش وزن بی دلیل نیاز به پول یا دست زدن به دزدی فریب کاری یا حقه بازی گرفتار شدن در حوادث علاقه شدید به خلوت و تنهایی و منزوی شدن بیش فعالی یا پرحرفی تلاش برای مخفی کردن رفتار خود از دیگران افسردگی، بدگمانی و سوء ظن رفتارهای مرموز، و عصبانیت ، خشونت، دمدمی مزاجی نداشتن انگیزه یا انضباط عوض کردن دوستان برای راحت تر شدن مصرف مواد بی علاقگی به خانواده ، مدرسه و کار بی توجهی به وضع و حال خود توجه : مشاهده و بروز این عوارض در خود ضرورتأ به…
٨- معتادان مزمن: هرکسی که مواد مخدر مصرف می کند معتاد محسوب نمی شود. مصرف کنندگان مواد مخدر به سه دسته تقسیم می شوند، و از این سه دسته تنها معتادان مزمن هستند که به بیماری اعتیاد مبتلا شده اند. این قسمت را مطالعه کنید تا متوجه شوید که آیا شما ویژگی های یک معتاد مزمن را دارید يا خير. ١. مصرف کنندۀ تفننی ٢. مصرف کنندۀ قهار ٣. مصرف کنندۀ مزمن ١- مصرف کننده تفننی هرچند وقت یک بار برای تفریح ودرمواقع ومناسبت های خاص مواد مخدرمصرف می کند هروقت که اراده کند می تواند از مصرف مواد مخدر دست برداشته و ترک کند احساس سرخوشی می کند و بیش از حد مصرف نمی کند – واکنش عادی نسبت به مواد دارد دارای قدرت واراده لازم برای کنترل مصرف یا ترک مواد می باشد. ٢- مصرف کننده قهار برای کمک به تحمل استرس وفشار زندگی مواد مخدر مصرف می کند به خاطرفرارازاحساسات دردناک مواد مصرف می کند این نوع معتادان پس از مدتی برای به دست آوردن…
٩- چرخه اعتیاد: بیماری اعتیاد داری یک سیکل و چرخه ویرانگر است که مانع می شود تا فرد معتاد بتواند به تنهایی و با اراده شخصی خود از این بیماری رهايی پیدا کند. در این قسمت، با بهره گیری از تصاویر و نمودارها این سیکل اعتیاد بی پایان تشریح شده است تا شما بتوانید به این نکته پی ببرید که فرد معتاد برای ترک اعتیاد و حرکت در مسیر بهبودی، به یک نیروی برتر نیاز دارد. ١- آغاز وسوسه ٢- از دست رفتن سلامت عقل ٣- آغاز ویار ٤- مقاوم شدن بدن ٥- طی کردن مراحل نا امیدی ٦- رسیدن به انتهای خط توجه : در توضیحات این قسمت از مواد مخدر به عنوان یک مثال استفاده شده است. شما می توانید به جای مواد مخدرهر یک از سایر انواع اعتیاد از جمله اعتیادهای رفتاری، مثل اعتیاد به سکس، اعتیاد به عشق، اعتیاد به قمار و… و یا سایر اعتیاد های مواد مصرفی مانند اعتیاد به الکل، اعتیاد…
١٠- تست اعتیاد : هيچ كس بهتر از خود فرد نمی تواند تشخیص دهد که به بیماری اعتیاد مبتلا شده است. پرسشنامه تست اعتیاد شامل سوالاتی است که به شما کمک می کند تا از وضعیت مصرف خود آگاه شده و تشخیص دهید که آیا دچار بیماری اعتیاد شده اید یا خیر. به پرسش های زير با “بله ” يا “خیر ” پاسخ دهيد: ١. آيا به علت مصرف مشروبات الكلی یا مواد مخدر زمان كارتان را هدر می دهید؟ ٢. آيا مصرف مشروبات الكلی يا مواد مخدر باعث محرومیت خانواده شما از شادی می شود؟ ٣. آيا به علت خجالت وعدم راحتی با ديگران، اقدام به مصرف مشروب يا مواد مخدر می كنيد؟ ۴. آیا به خاطر استفاده از مشروبات الکلی و یا مواد مخدر اعتبار خود را از دست داده اید؟ ٥. آيا پس از مصرف مشروب يا مواد مخدر افسوس خورده و احساس پشيمانی كرده ايد؟ ۶. آيا به علت…
کلیه حقوق این سایت محفوظ و متعلق به مرکز بهبودی اقامتی خانه دوست یاران می باشد.